Parc de Cal Romà

logo-calroma

Carrer de Dalt nº10, Les Piles (Conca de Barberà)
Contacte: Telèfon: 977 88 15 29 /626 17 61 60
Correu electrònic: calroma@parcdelesolors.com

Activitats concertades. Contacteu amb nosaltres.

El Parc

El Parc de les Olors de Cal Romà es troba situat a tocar de la casa de turisme rural que hem rehabilitat davant de casa nostra. El jardí visitable està concebut com un claustre verd, tot rememorant l’estructura dels espais dels monestirs on es conreaven petits horts medicinals i culinaris. En comptes de columnes de pedra, el claustre està construït amb un umbracle de parres que ombreja l’espai a l’estiu i permet al sol penetrar-hi a l’hivern. A l’interior del claustre verd, les plantes es disposen en línies i rodals, tot formant un joc geomètric amb predomini de les formes orgàniques.

Les Persones

Cal Roma Pesones10

“Als nostres cultius ecològics de cigrons, llenties, cereals i horta, el Parc de les Olors ens hi aporta un gir cap al món de les olors, la diversitat i l’oportunitat d’oferir als nostres clients de turisme rural el coneixement d’aquestes plantes i el plaer de gaudir d’un gran jardí”.

Marianel·la i Joan

La Planta

planta6- calendula

Boixac,calèndula o flor de tot l’any (calendula officinalis). Com que a la Marinel·la li agrada molt el color taronja, perquè és alegre i vistós, el boixac és la planta que hem escollit com a emblema del Parc de les Olors de Cal Romà.

Molt utilitzada en jardineria, el seu nom prové del llatí calendae, fent referència a calendari, donat que les flors s’obren amb la llum i es tanquen quan es fa fosc, o sigui que el seu cicle marca el ritme del dia i la nit.

Les propietats medicinals de la calèndula són molt notables. Concentra en les seves flors un gran nombre de principis actius, especialment antioxodants, antitumorals, flavonoides i protectors del cor. També conté mucílags i altres principis que protegeixen la pell, són emolients (estoven les inflamacions) i ajuden a regenerar les cèl·lules.

Amb el boixac se’n fan xampús, però sobretot cremes. És molt coneguda la crema de calèndula que es feia tradicionalment amb oli d’ametlles, lanolina, cera d’abelles i l’oli essencial de la nostra planta.

Com ja indica un altre dels noms que rep popularment, floreix gairebé tot l’any, excepte quan gela o quan fa molta calor. Però les flors es recomana collir-les de maig a octubre, perquè és quan concentren més principis actius.

De manera espontània, als camps també hi creixen calèndules, però es tracta de la calendula arvensis, molt més petita que l’officinalis i d’un groc menys intens.

Productes

productes2A Cal Romà en aquest moments estem desenvolupant els productes específics però podeu trobar tota la resta de productes de la xarxa.

Activitats

activitats21

Tallers, cursos i visites concertades per encàrrec i segons el programa de temporada.

Visites escolars i tallers pedagògics amb mestres.

Finca agrícola de cultiu ecològic i casa de turisme rural.

Per visites guiades i estades a la casa, cal fer reserva prèvia.

Obert tot l’any.

Mapa

Comments are closed.