Notícies

Donar a conèixer la Xarxa Parc de les Olors és una tasca que fem des dels mitjans de comunicació que ens ofereixen la seva col·laboració, gràcies als nostres visitants que s’ofereixen a ajudar-nos i així anem teixint una xarxa de complicitats molt necessària per fer créixer el nostre projecte. Si ens vols ajudar, només cal que cliquis a la pestanya del menú Contacte i publicitis les nostres iniciatives que et farem arribar mitjançant el nostre butlletí a les teves xarxes socials que consideris oportunes.

novembre 2018 - Els expertes mundials d'olis essencials visiten el Parc de les Olors del Serrat

Barcelona, 31 de octubre de 2018. España es tierra de esencias y aromas. España ostenta el liderazgo del Comité  Internacional de Aceites Esenciales, donde Stanpa (Asociación Nacional de Perfumería y Cosmética) ejerce la Presidencia. Durante 4 días, representantes de diferentes países han participado en esta Reunión Mundial sobre Aceites Esenciales que ha tenido lugar en Barcelona. La sede de Stanpa en la ciudad condal ha sido testigo de las jornadas técnicas y regulatorias, así como de sus actividades.

La inauguración de la Reunión tuvo lugar el pasado domingo día 28 en el Parc de les Olors del Serrat, donde los representantes internacionales de Alemania, Australia, Francia, China, Egipto, Irán, Portugal, Ruanda y de nuestro país visitaron una finca agroecológica donde cobran especial importancia la recuperación de especies endémicas mediterráneas. En ella se pone en valor una cadena de producción sostenible y respetuosa con el medio ambiente, desde su cultivo hasta su uso por el consumidor, pasando por la recolección, preparación de los productos y puesta en el mercado, en una amplia aplicación en sectores como la perfumería y cosmética.

més info...

Juliol 2018 - El poder i la intel·ligència de les plantes com a bioinspiració de la política

 El nou títol de Stefano Mancuso, El futuro es vegetal, ens permet endinsar-nos en les capacitats del món vegetal poc o gens reconegudes, com per exemple la seva intel·ligència, les seves estratègies de supervivència a través d’una estructura descentralitzada o la seva sensibilitat.   L’obra ha inspirat l’autora d’aquest article per comparar l’antagonisme del món vegetal i el món animal amb el conflicte generat a partir del procés sobiranista de Catalunya.  Per Pilar Comes, del  Parc de les Olors.

Hem sortit a la revista Agrocultura de L'Era, Espai de Recursos Agroecològics.

El nou títol de Stefano Mancuso, El futuro es vegetal, ens permet endinsar-nos en les capacitats del món vegetal poc o gens reconegudes. L’obra ha inspirat la Pilar Comes per comparar l’antagonisme del món vegetal i el món animal amb el conflicte generat a partir del procés sobiranista de Catalunya.

Per Pilar Comes, del Parc de les Olors.

llegir més...

Maig 2018 - El municipi del Prat acollirà l’únic Parc de les Olors de la comarca

L’Ajuntament del Prat ha cedit a la Fundació Esperanzah l’Espai de Cal Monés, amb una superfície de 93.513 m2, per desenvolupar un projecte pioner a la comarca del Baix Llobregat, que vol esdevenir un referent didàctic i formatiu a l’entorn de l’agricultura ecològica. Així ho contempla el conveni formalitzat avui pel consistori i la fundació. més...

Abril 2018 - La xarxa Parc de les Olors al programa España Directo de RTVE-1

El programa "España en directo" de TV1 va emetre el passat dimarts 3 d'abril un petit reportatge sobre el nostre cultiu de calèndula i una breu nota en directe de la feina que ara ens ocupa més: fer les proves de germinació de les nostres pròpies llavors. Compte perquè es van fer un embolic amb el càrtam. Una nova planta amb molt futur que incorporem enguany a la nostra col·lecció.

 

Minut: 30'

Gener 2018 - La xarxa Parc de les Olors al programa Ben trobats de la Xarxa de Tv locals

Dimarts 16 de gener  vam participar en directe al programa Ben trobats de la Xarxa de Tv locals. Vam  reconèixer i vam parlar de  set plantes aromàtiques i medicinals mediterrànies bàsiques. Alhora que vam poder presentar una pinzellada del que és la Xarxa Parc de les Olors de Catalunya. 

Cal destacar l'interès que van generar la farigola blanca per als refredats i la sajolida com a condiment antioxidant. I vàrem poder constatar amb el joc d'identificació que vàrem fer amb el presentador el gran desconeixement que es tenen de la nostra flora útil més medicinal. 

Novembre 2017 - Quatre empreses s’uneixen per crear un nou producte

  • Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors fan una acció d’innovació oberta per llançar tres varietats noves dels populars Neulets
  •  Aposten per productes sans i de gran qualitat

Es tracta d’una acció d’innovació oberta (open innovation) entre quatre empreses catalanes de sectors diferents que aposten pels productes sans i fets amb productes locals

Les empreses Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors han unit les seves experiències per crear conjuntament un nou producte. El resultat són tres noves varietats de Neulets, les populars galetes de Trias, de tres sabors diferents: menta amb poma, marialluïsa amb poma i camamilla amb poma. Trias hi ha aportat la seva experiència en l’elaboració de galetes; Tegust i el Parc de les Olors hi han afegit les herbes que cultiven i processen i que hi donen l’aroma característic de cadascuna i Poma de Girona el seu producte insígnia per poder abaixar la quantitat de sucre i aportar acidesa.

http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1279092-quatre-empreses-s-uneixen-per-crear-un-nou-producte.html

Octubre 2017 - Es presenta Aromes de Taradell, un projecte en xarxa, i de gran identitat cultural i territorial

Aquest dijous 26 es va presentar al Centre Cultural Costa i Font ‘Aromes de Taradell', un nou projecte turístic, cultural i medi ambiental que està desenvolupant la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Taradell. La presentació va anar a càrrec de Pilar Comas, directora de la Xarxa del Parc de les Olors de Catalunya i del regidor de Medi Ambient, Jordi Baucells que van explicar les línies mestres del projecte.

‘Aromes de Taradell', pretén harmonitzar de forma innovadora la cultura i la natura al voltant del barballó i també al voltant de tot el grup de lavandes, plantes aromàtiques que tenen moltes utilitats culturals, culinàries, cosmètiques i ornamentals. Aquest, és un projecte de desenvolupament territorial a llarg termini que ha nascut i caminarà de la mà de la Xarxa del Parc de les Olors que permetrà que a Taradell s'hi ubiqui un Parc de les Olors, l'únic a la comarca d'Osona i amb el barballó com a planta identitària i molt significativa en el patrimoni del municipi.

 

http://www.taradell.cat/actualitat/noticies-destacades/aromes-de-taradell-i-el-parc-de-les-olors-ja-son-realitat-100.html

Octubre 2017 - Video informatiu de la col·laboraciò del Parc de les Olors amb l'empresa Provital

Juliol 2017 - El Parc de les Olors com escenari del Programa 'Pais KM0' de La Xarxa Comunicació

Juny 2017 - Pilar comes entrevistada al programa "Ben Trobats" de El Punt Avui TV Magazine matinal dirigit i presentat per Clara Tena

La Nit de Sant Joan és un moment únic per les herbes, ja que és el moment de creixement en què tenen més propietats.

Juny 2017 - Pilar Comes a la tertúlia del programa "Ben Trobats" de El Punt Avui TV Magazine matinal dirigit i presentat per Clara Tena

Va compartir tertúlia amb altres convidats que van parlar de la Nit de Sant Joan, bruixes, herbes, .... 

veure el vídeo

Juny 2017 - Pilar comes entrevistada al programa "Amb molt de gust" de RAC1 amb l'Emma Aixalà.

Parla de la col·laboració amb diferents empreses Tegust Infusions, ‎#MaselGaret... i de la tasca que fa la Xarxa Parc De Les Olors per revaloritzar la flora útil mediterrànea, la Camamilla de Linyola Parc de les Olors de Linyola, la Maria Llüisa de l'Empordà Parc de les Olors El Surolí, la Menta del Pirineu i les Farigoles de la Península Ibèrica @lesbaselles.cat 

escolta l'àudio

“El primer col·lectiu de risc és la pròpia terra,  la terra abandonada. A Catalunya tenim un gran problema de terres abandonades...  Hem de buscar una solució per aquestes terres, són un risc d'incendi,  una pèrdua de valor.

El segon col·lectiu de risc són els propis pagesos,la gent que vol viure del camp. És necessari que els ajudem  a viure dignament.  Parc de les olors és un model d’ econegoci que es basa en les aportacions que fa el camp a la societat. El camp  no és només per cultivar, el  camp és el gran espai social que tots hem de recuperar... El camp és de tots , no només del pagès que esta allí treballant.

Per exemple, en aquest mes de maig hem tingut persones voluntàries que ens han ajudat en la tria de la camamilla que es fa a mà. Professionals, que en acabar la seva feina venien amb els seus fills, amb l’avi l'àvia i  entre el soroll del ocellets i la cascada de la bassa, estaven fent 'teràpia' per ells alhora que també ens ajudaven a nosaltres. Al final de la jornada s'emportaven productes del hort, o de la nostra botiga que els obsequiàvem amb molt de gust. Aquesta interacció entre camp i ciutat l’hem de tornar a cultivar perquè sinó a la ciutat us tornareu bojos i al camp ens morirem de gana. S'ha d’ enriquir aquesta interacció, hem de pensar que el camp es de tots i hem de participar-hi  tots a fer possible un bon paisatge i una societat equilibrada.”

Gener de 2017 - El Parc de les Olors a TV3

El passat dimarts 17 de gener es vam participar a la emissió del programa DIVENDRES a TV3. (minut 29')

veure el vídeo

Desembre 2016 - Programa de DEUWATTS sobre EL MÓN DE LES OLORS (BTV)

El passat dimarts 27 de desembre es va emetre a Barcelona Televisió (BTV) el programa de DEUWATTS sobre EL MÓN DE LES OLORS al qual vam participar. (minut 18')

veure el vídeo 

Desembre de 2016 - Participació de la Xarxa Parc de les olors a Networking a Solsona

 Participació de la Xarxa Parc de les olors al "Networking and Dialogue on Black Truffles and Medicinal and Aromatic Plants

Participació de la Xarxa Parc de les olors al "Networking and Dialogue on Black Truffles and Medicinal and Aromatic Plants in Turkey and Spain.

Presentació del Projecte Parc de les Olors al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya , a càrrec de Pilar Comes.

Gener 2016 - El Parc de les Olors al programa "Divendres" de Tv3

Vincle del programa "Divendres" de Tv3 on surten les infusions de Tegust i el Parc de les Olors. Veure vídeo

El Parc de les Olors a la web "Notas Naturales"

Us deixem un article molt interessant sobre el Parc de les Olors publicat a la web "Notas Naturales"

veure l'article

Article publicat a La Vanguardia el día 22 d'Octubre "El inventor de infusión de ratafía

 "El inventor de infusión de ratafía crea empresa centrada en producto local"
 "El inventor de infusión de ratafía crea empresa centrada en producto local"

Podeu visitar el vincle per veure l'article publicat a La Vanguardia el día 22 d'Octubre "El inventor de infusión de ratafía crea empresa centrada en producto local" o si voleu descarregar el pdf.

* Foto de Comunica Cat.

 

Propera inauguració del nou PARC DE LES OLORS DEL SERRAT

obres-can-lluc-06.jpg

Propera inauguració del nou PARC DE LES OLORS DEL SERRAT situat a Santa Eulàlia de Ronçana, el proper 10 de novembre de 2015.Us informarem de més detalls properament !!

Article online "Los Parques de los aromas que surgieron del fuego".

rosemary

Podeu visitar el link  per veure l'article online publicat per Triodos "Los Parques de los aromas que surgieron del fuego".

Podeu veure a aquest link l'article publicat al diari online "Viure als Pirineus" del Parc de les Olors de Prat de Sala. L'hort de Tirgi a Girona

 

 

 

 

 

en plena producció després de 2 mesos de plantació.

pratdesala5

Podeu veure a aquest link l'article publicat al diari online "Viure als Pirineus" del Parc de les Olors de Prat de Sala.IMG-20150709-WA0004-300x224L'hort de Tirgi a Gironaen plena producció després de 2 mesos de plantació.

El primer pas cap al Parc de les Olors del Gironès.Àlex-MasesEntrevista Parc de les Olors de Linyola a la Mañana.

Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquípratdesala-vilaller-sopes-de-pa

 

Retall del La Mañana Diari de Ponent del dimecres 4 de febrer de 2015.cuerpo-mentejpg

El número corresponent al mes d’abril 2012 de la revista "Cuerpo y Mente" inclou un article sobre el Parc de les Olors.

Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquícolors

El 29 de desembre, Vallès Oriental TV va emetre un reportatge sobre plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. Ubicat als nostres parcs de Vall de Ros i l'Avenc de Tavertet, aquest programa fou enregistrat durant l'estiu i compta amb la participació de diversos especialistes del nostre sector.Si voleu enllaçar al vídeo amb el nostre canal de YOUTUBE cliqueu aquítatanoL'interès que desperten els Parcs de les Olors no coneix límits d'edat, tal i com es constata quan ens visiten els grups escolars. Així doncs, és ben comprensible que se'n facin ressò les revistes infantils, com és el cas d' "El Tatano", una publicació mensual, dedicada als nens i nenes d'entre 4 a 8 anys, creada pels impulsors de la històrica "Cavall Fort". En concret, ocupem la contraportada del número 71, que correspon al mes de novembre.Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquívallesEl número corresponent al 18 de novembre del setmanari "Vallès" inclou un reportatge sobre el parc de les Olors de Vall de Ros. El subdirector de la revista, Paco Monja, acompanyat del fotògraf Xavier Solanas, han fet un magnífic treball que es veu reflectit a la pàgina 27.Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquíterra6

L'1 de setembre, un equip del programa "Espai Terra", de TV3, va enregistrar un reportatge al Parc de Vall de Ros. A les 10 del matí van començar a treballar i no van parar fins a les dues ben tocades, sota un sol de justícia. El reportatge fa el seguiment del passeig sensorial que van compartir la periodista Cori Calero i Pilar Comes.El Programa Espai Terra, es va emetre el 7 de novembre de 2011,

Si voleu enllaçar directament al vídeo penjat en TV3 cliqueu aquí
Si voleu enllaçar al vídeo amb el nostre canal de YOUTUBE cliqueu aquí

radioEl passat cap de setmana del 5/6 de novembre, el programa "Aires, Aigües, Llocs" de Catalunya Informació va oferir-nos 1' per promocionar-nos dins del seu espai "La veu de...".
Aquest n'és el resultat.
Si us voleu descarregar l'entrevista cliqueu aquíalmacellesEl ressò que va adquirint la nostra Xarxa s'estén per tot el territori català. Ara és el torn del Parc de can Gessé d'Almacelles, que es va convertir en protagonista d'un reportatge al dominical del diari Segre. Publicat el 30 d'octubre passat, és un magnífic treball de 4 pàgines, elaborat sobre el terreny per la periodista Lorena Metaute i il·lustrat amb unes esplèndides fotografies de Mikel Arístregi.
Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquíMuntanya-pLa nostra Xarxa va sortir reflectida al número del mes d'octubre de la revista "Muntanya", que edita el Centre Excursionista de Catalunya."
Si us voleu descarregar el article cliqueu aquísortim-fotoSuplement Sortim (30 de Setembre del 2011)
Reportatge sobre els parcs de les Olors centrat en Vall de Ros i Vallmanya.Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquífloresyplantas1El 21 de juliol de 2011, el magazine on-line "Flores y Plantas" va incloure una informació que l'àrea de Comunicació de la Xarxa va redactar per difondre, a grans trets, el projecte dels Parcs de les Olors. S'il·lustra amb tres esplèndides fotografies del nostre arxiu i podeu accedir-hi tot clicant l'enllaç següent:video-tvo-9-06-11Programa VOTV (9 de Juny del 2011)
El nou parc de les olors de Sant Esteve de Palautordera promet emocions a través de l'olfacte
Si voleu enllaçar directament al vídeo penjat en VOTV cliqueu aquí
Si voleu enllaçar al vídeo amb el nostre canal de YOUTUBE cliqueu aquíactualitatL'Actualitat del Baix Montseny, un setmanari que té la seu a Sant Celoni, va fer-se ressò de la festassa inaugural del Parc de les Olors de Vallmanya amb dos articles que van aparèixer el dia 3 de juny de 2011. Aquí us deixem l'enllaç per poder llegir-los:nou-30-05-11Article del Diari "El 9 Nou" (30 de maig del 2011)
Les olors del Montseny
S’inaugura oficialment el parc de les Olors de Vallmanya, a Sant Esteve de Palautordera
Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquínou-29-04-11Article del Diari " El 9 Nou" (29 d'abril del 2011)
Plantes aromàtiques per a un jardí
El parc de les Olors de Riells, líder d’una xarxa catalana, celebra la Festa de Primavera
Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueuaquíelbutlletiArticle de el Butlletí de l'agrupació excursionista de granollers
Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquíEntrevista-Pilar1Entrevista a Pilar Comes, del Parc de les Olors de Riells amb la Revista RONÇANA de la Vall de Tenes “Ens falta el desig col·lectiu de cuidar el paisatge” per Carme Badia i PuigSi us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquídescobrirEl número 143 de la revista Descobrir Catalunya, corresponent a l'abril de 2010, inclou dues pàgines dedicades al Parc de les Olors de Vall de Ros. Es tracta d'un breu reportatge, dins de la seva secció de Rutes amb Nens, que s'acompanya amb informació addicional sobre com arribar-hi, on allotjar-se, on menjar i, fins i tot, inclou la recomanació d'un llibre per introduir el món de les flors als més petits.Aquí hi ha l'enllaç:

Comments are closed.

  • xarxes socials