Notícies

Donar a conèixer la Xarxa Parc de les Olors és una tasca que fem des dels mitjans de comunicació que ens ofereixen la seva col·laboració, gràcies als nostres visitants que s’ofereixen a ajudar-nos i així anem teixint una xarxa de complicitats molt necessària per fer créixer el nostre projecte. Si ens vols ajudar, només cal que cliquis a la pestanya del menú Contacte i publicitis les nostres iniciatives que et farem arribar mitjançant el nostre butlletí a les teves xarxes socials que consideris oportunes.

Octubre 2020 - Jornada tècnica en línea - Dia internacional de les Dones Rurals

Enllaç del vídeo: 

El dia 15 d'octubre se celebra arreu del món el Dia internacional de la Dona Rural, amb l'objectiu de retre homenatge i reconèixer el paper cabdal de les dones en l'agricultura, la ramaderia, l'emprenedoria rural i la fixació de la població en el territorio.

Organitzades pel departament d'Agricultura, Ramadería , Pesca i Alimentació es va celebrar el darrer divendres 9 d'octubre una Jornada tècnica en línea.

Pilar Comes va ser convidada a participar de la jornada.

L'acta va ser conduit per la Sra. Margalida Ripoll i Ferrer, periodista i directora de Vadevi.cat.

Benvinguda i presentació:  Mireia Mata i Solsona, directora general d'Igualtat.
Laura Martínez Portell, presidenta de l'Institut Catalá de les Dones.

Taula d'experiències: adaptació, innovació i agilitat, claus per connectar amb les persones consumidores:
Anna Maria Capdevila Rulló de Mengem Garrigues, Pilar Comes Solé, en representació del Parc de les Olors, Urgell isús Julia de Menja't l'Alt Urgell, Elisabet Carbonell Esteruelas de Llépol.

Presentació de l'Associació de Dones del Món Rural , Pageses i Ramaderes de Catalunya

Taula d'experiències: programa de mentoratge professional : Carla bofill Cervero, tutora del programa de mentoratge professional, EA d'Amposta, Montse Mangues Tarroja, propietaria de FRUCTUMcat, Anna Sirvent de Lage, propietaria de Taüll Orgánics, Mireia Font i Vidal, propietaria de Casa Leonardo i promotora del projecte "El cinqué llac" i "Gratitud', Ester Moreno Macias, cultiu de plantes aromátiques i medicinals Montpol, Urgell Escriba Trota; fundadora de la Cooperativa Boumort Indómit Ecoturisme i propietaria cal Rossá de Taus,  Carolina Solé Terrado, propietaria dels Jardins de la Barrota, fruits del bosc ecològics, i  Acoraida Arasa Ruíz, secretaria del Consell rector de l'Agrícola de la Sénia i productora d'oli.

Cloenda de la jornada: Teresa Jarcia i Roura, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Juliol 2020 - Sortim al 9 NOU amb el nou Taller Experiència d’aromateràpia i perfums

Maig 2020 - Entrevista a Santa Eulàlia a casa a Canal 7

Hem sortir a Canal 7 amb una entrevista a la Pilar Comes  impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Març 2020 - Infusions per a residencies de gent gran

Hola,

Som el Parc de les Olors del Serrat, una empresa productora i divulgadora de Plantes Aromàtiques i Medicinals ecològiques del Vallès Oriental. Us escrivim perquè ens agradaria aportar també el nostre granet de sorra per pal·liar aquesta crisi sanitària tan greu..

Atents a que el col·lectiu de gent gran és un dels grups de risc, i per això els més afectats pel virus, volem regalar-vos una infusió que hem creat especialment per a vosaltres. Si voleu rebre la infusió sense càrrec, només cal que ens contesteu aquest correu donant-nos les dades on hem de fer arribar la infusió.

En aquest mateix correu electrònic trobareu una descripció de la infusió i els seus efectes medicinals i les indicacions per poder preparar-la traient-li el major profit.

Esperem que puguem sortir tots junts i el més aviat possible d'aquesta crisi.

INFUSIÓ DEPUR ESPECIAL

La infusió  DEPUR ESPECIAL està  composta de PONIOL, una planta medicinal amb un alt nivel d’antioxidants, SÀLVIA, MENTA, MARIA LLUÏSA I UN XIC D’ESTÈVIA. A més en aquesta edició especial hi hem afegit ARTEMISIA ANNUA, planta d'origen asiàtic de llarga tradició en la medecina tradicional xinesa. Segons estudiscientíficas  recentment difosos ha ajudat a pal·liar els efectes de l'coronavirus. (Era una planta molt utilitzada en els països asiàtics per combatre els efectes de la febre i actualment el seu component principal l'artemisina és un dels principals principis usats per la indústria farmacèutica en els medicaments contra la malària. (Novartis, l'OMS etc ...).

La infusió, un pèl amarga pels efectes de l’Artemisia li hem posat estèvia (Stevia rebaudiana) que a més d'endolcir (reemplaçant així el sucre) produeix una acció antidiabética i hipotensiva entre d'altres beneficis.

febrer 2020 - El Parc de les Olors com a exemple d’èxit al seminari d’innovació i emprenedoria - INCREDIBLE (Innovation Networks of Cork, Resins and Edibles in the Mediterranean Basin)

Els passats 27 i 28 de febrer 2020 va tenir lloc a Barcelona l’Innovation and entrepreneurship for non-wood forest products, del projecte INCREDIBLE (Innovation Networks for Cork, Resins and Edibles in the Mediterranean Basin).

En aquest esdeveniment es va oferir un espai per promocionar associacions intersectorials i donar suport a actors i professionals per intercanviar experiències, explorar barreres i identificar oportunitats de negoci amb els productes forestals no fusters (PFNF).

Per aprofundir en aquests conceptes en experiències del món real, en dues taules rodones es van presentar testimonis atractius de la innovació empresarial i la creativitat en l’emprenedoria i el desenvolupament rural al voltant dels PNFP. Els debats van tractar d’analitzar models de negoci comuns per a empreses verdes de les zones rurals, alhora que es van explorar perspectives futures del negoci. Entre les experiències d’exemple, va tenir un lloc rellevant el Parc de les Olorsuna xarxa catalana de col·laboració entre productors, indústria i consumidors de plantes aromàtiques i medicinals.

FontBusiness gather in Barcelona to discuss boost for rural economy. INCREDIBLE

Novembre 2019 - Els diners: plantes aromàtiques- tv3. cat

TV3 ens ha fet un reportatge de tres càpsules en el programa Diners que es va començar a emetre el dilluns 25 de novembre i continuarà el dimarts i el dimecres. Hora aproximada d'emissió 21:40', després del telenotícies.

Font:
TV3

Càpsula 1
Càpsula 2
Càpsula 3

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/els-diners-plantes-aromatiques/video/5967536/
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/els-diners/video/5968414/
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/els-diners/video/5969558/

Agost 2019 - Claret obre una agrobotiga al Parc de les Olors - segarratv. cat

Claret, nucli agregat de Torà, compta des d’aquest divendres amb una agrobotiga amb productes de la Vall del Llobregòs. Xavier Miramunt, un jove de 25 anys, és l’artífex d’aquesta iniciativa que complementa el Parc de les Olors, un espai que el mateix jove va impulsar ara fa dos anys per tal de descobrir les plantes aromàtiques de la zona.

Font: https://segarratv.cat/ca/turisme/segarratv/destacada/45989/claret-obre-una-agrobotiga-al-parc-de-les-olors/3257.html

Juny 2019 - Rural.cat - “Volem aconseguir configurar la tercera pota de l’agricultura mediterrània i valoritzar la nostra flora aromàtica i medicinal”

Pilar Comes va inaugurar al 2007 el Parc de les Olors de Vall de Ros a la seva finca de Riells del Fai amb l’objectiu de trobar un model de negoci rendible per a unes poques hectàrees de terra. No tan sols ho va aconseguir, sinó que també ho va oferir als altres, creant la Xarxa Parc de les Olors de Catalunya al 2009. Actualment, en formen part 20 parcs en actiu i un conjunt d’empreses col·laboradores. La central de la Xarxa Parc de les Olors rep la visita anual de 100 escoles, 3.000 visitants de públic familiar i col·labora amb diferents entitats, com ara la Creu Roja, en la divulgació d’un model de vida saludable. El projecte ha estat finalista en els Premis PITA 2018 en la modalitat a l’empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu com és el seu model de desenvolupament rural basat en la valorització de les plantes aromàtiques i medicinals.

...llegir més...

Gener 2019 - Rural.cat - La consellera Teresa Jordà lliura els premis PITA i Ruralapps en un acte a Girona

Amb els premis PITA, el Departament d'Agricultura pretén aconseguir referents per al sector agrari pel que fa al procés d’innovació tecnològica i, alhora, incentivar aquestes actuacions entre les empreses agroalimentàries, a fi que Catalunya disposi d’un sector agroalimentari cada vegada més enfortit, capaç de competir en els mercats i de contribuir a la generació d’ocupació, benestar i equilibri territorial.

Els premiats en aquesta XVII edició dels PITA, en la qual es van presentar 19 candidatures, han estat:

XVII edició dels premis PITA:

-Modalitat agroindústria

Guanyador: Kensho Sake - L’Ampolla (Baix Ebre). Per l’elaboració de sake i ferments derivats de l’arròs amb varietats locals.

Finalista: Castanya de Viladrau, SCP - Viladrau (Osona). Per comercialitzar castanya torrada durant tot l’any.

-Modalitat empresa agrària

Guanyador: VerdCamp Fruits, SAT- Cambrils (Baix Camp). Pel desenvolupament d’un model d’associació i sincronització de plantes florals refugi per al control biològic de pugó en síndria.

Finalista: Parc de les Olors - Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental). Pel seu model de desenvolupament rural basat en la valorització de les plantes aromàtiques i medicinals.

-Modalitat Jove Emprenedor Innovador

Guanyador: Francesc Ribas Borràs, de Can Puxic - Premià de Dalt (Maresme). Per la producció de tomàquet de qualitat i proximitat tot l’any segons el Model 365, un procés de treball integral que permet allargar el cicle i augmentar la qualitat del cultiu convencional.

Finalista: Henri Philippe Alegria Gregori, de Henri Mor, SL – Juncosa (Les Garrigues). Pel seu model 4.0 de negoci de producció i comercialització d’oli d’oliva verge extra que ofereix al consumidor local i internacional un producte d’alta qualitat i una experiència de compra innovadora.

I els guanyadors dels PITA 2017, en la qual es van presentar un total de 23 candidatures, han estat:

-Modalitat a l’empresa agrària

Guanyador: Pau Frigola Coll d’Agroalimentària Mas Saulot, SL (MOOMA) - Gualta (Baix Empordà). Per la implantació en una explotació agrària d’un nou model de negoci basat a donar un valor afegit a les pomes de segones categories mitjançant la transformació a productes elaborats innovadors en concepte forma i qualitat, implantant un model integrador a la zona rural que fomenta l’economia local, col·laborativa, circular i sostenible.
-Modalitat a l’agroindústria

Guanyadora: Quiònia Pujol Sabaté - Almacelles (Segrià) (Lo Vilot). Per la creació d’una indústria agroalimentària cervesera, des de la producció i recol·lecció de matèries primeres com són l’ordi, blat o llúpol de diferents varietats, en producció ecològica, i llevat, passant pels processos de malteria i pel·letització del llúpol, fins a l’elaboració de diverses varietats de cervesa artesana de qualitat i una d’elles sense gluten.

-Modalitat Jove Emprenedor Innovador

Guanyador: Albert Sala Martínez, de Sala Graupera i Fills - Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) (Vivers Sala Graupera). Per la creació d’un jardí de demostració en el propi viver on els professionals del paisatge poden veure les diferents especies botàniques, colors i formes a utilitzar en el marc d’una jardineria sostenible.

Premis Ruralapp 2018

Així mateix, en el decurs de l’acte es van lliurar els Premis Ruralapp 2018, que també atorga el Departament d’Agricultura. Les apps guanyadores d’aquesta cinquena edició d’aquests guardons han estat Myhealthwatcher i Waatic. Les dues modalitats estan dotades amb 3.000 euros cadascuna.

L’app Myhealthwatcher ha estat la guanyadora de la modalitat Ruralapps-ciutadania, on s’inclouen aquelles aplicacions destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l’accés a la informació en l’àmbit agrari, alimentari i/o rural.

Creada per Cube Technology Innovation, SL, de Mataró, es tracta d’una aplicació que interpreta les etiquetes dels productes d'alimentació envasats en funció del perfil personal de salut de l’usuari. És un algoritme que analitza, qualitativament i quantitativa, la composició dels productes d’alimentació envasats i els valora en funció d’un perfil de salut de l’usuari i recomana en quina mesura hauria de consumir un producte determinat i per què, oferint alternatives més adequades al perfil, si n’hi ha.

L’aplicació Waatic ha estat la premiada de la modalitat Ruralapps-professional del sector, dedicada a aquelles aplicacions mòbils destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores als professionals del sector agrari, alimentari i rural i que millorin els processos de producció i de gestió, l’eficàcia interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat.

En aquesta convocatòria, que ha comptat amb un total de 31 candidatures, també ha quedat finalista l’app Bas de Màgia, de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, en la modalitat Ruralapp-ciutadania. Es tracta d’una aplicació que permet el coneixement d’un entorn rural, com és la Vall d’en Bas, d’una manera integral i des de múltiples vessants. Dona a conèixer el vincle existent entre els productes agroalimentaris i el seu entorn natural i social, i també l’aprofitament dels recursos del bosc, com les herbes remeieres.

En la modalitat Ruralapp-professional del sector, la finalista ha estat l’app VP-SUIS, de OnClick Solucions, SL, de Vic, per donar suport a la gestió de les explotacions porcines, i amb la qual qualsevol productor pot dur una traçabilitat real de la seva explotació d’una manera senzilla, fàcil i segura.

A través del Premi Ruralapps, el DARP vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agroalimentari i del medi rural.

Febrer 2019 - El Parc de les Olors al programa SOM HI QUE HI HA GANA Canal 7 amb Jordi Ciurans

Gener 2019 - El Parc de les Olors al diari HOY d'extremadura..... Entrevista de FERNANDO MANCUSO

El Parc de les Olors al diari HOY d'extremadura..... Entrevista de FERNANDO MANCUSO
Diumenge 20 de gener 2019.

.... La bucólica idea de aguardar la vejez rodeada de flores al lado de su marido terminó convirtiéndose en un negocio. Y un negocio «totalmente rentable» después de que comenzaran a procesar las plantas aromáticas y medicinales para hacer productos de todo tipo: perfumes, cervezas, cremas, jabones, infusiones... Aquel jardín se quedó pequeño y ahora cuenta con un parque central de doce hectáreas donde están empleadas cuatro personas, ella y su esposo, Miguel Torrecilla, además de otros contratos esporádicos. «Pagamos las nóminas, la hipoteca y encima sobrevivimos. Estoy muy feliz», asegura Pilar.

Los otros parques no están concebidos como un negocio puro y duro porque los llevan agricultores, dueños de casas rurales, alcaldes... Gente que no ha dejado su empleo original. «Es más un complemento de rentas. Aunque ahora estamos en una segunda fase en la que demostramos que puede ser una profesión perfectamente válida».

Diario HOy.es Extremadura

novembre 2018 - Els expertes mundials d'olis essencials visiten el Parc de les Olors del Serrat

Barcelona, 31 de octubre de 2018. España es tierra de esencias y aromas. España ostenta el liderazgo del Comité  Internacional de Aceites Esenciales, donde Stanpa (Asociación Nacional de Perfumería y Cosmética) ejerce la Presidencia. Durante 4 días, representantes de diferentes países han participado en esta Reunión Mundial sobre Aceites Esenciales que ha tenido lugar en Barcelona. La sede de Stanpa en la ciudad condal ha sido testigo de las jornadas técnicas y regulatorias, así como de sus actividades.

La inauguración de la Reunión tuvo lugar el pasado domingo día 28 en el Parc de les Olors del Serrat, donde los representantes internacionales de Alemania, Australia, Francia, China, Egipto, Irán, Portugal, Ruanda y de nuestro país visitaron una finca agroecológica donde cobran especial importancia la recuperación de especies endémicas mediterráneas. En ella se pone en valor una cadena de producción sostenible y respetuosa con el medio ambiente, desde su cultivo hasta su uso por el consumidor, pasando por la recolección, preparación de los productos y puesta en el mercado, en una amplia aplicación en sectores como la perfumería y cosmética.

més info...

Juliol 2018 - El poder i la intel·ligència de les plantes com a bioinspiració de la política

 El nou títol de Stefano Mancuso, El futuro es vegetal, ens permet endinsar-nos en les capacitats del món vegetal poc o gens reconegudes, com per exemple la seva intel·ligència, les seves estratègies de supervivència a través d’una estructura descentralitzada o la seva sensibilitat.   L’obra ha inspirat l’autora d’aquest article per comparar l’antagonisme del món vegetal i el món animal amb el conflicte generat a partir del procés sobiranista de Catalunya.  Per Pilar Comes, del  Parc de les Olors.

Hem sortit a la revista Agrocultura de L'Era, Espai de Recursos Agroecològics.

El nou títol de Stefano Mancuso, El futuro es vegetal, ens permet endinsar-nos en les capacitats del món vegetal poc o gens reconegudes. L’obra ha inspirat la Pilar Comes per comparar l’antagonisme del món vegetal i el món animal amb el conflicte generat a partir del procés sobiranista de Catalunya.

Per Pilar Comes, del Parc de les Olors.

llegir més...

Maig 2018 - El municipi del Prat acollirà l’únic Parc de les Olors de la comarca

L’Ajuntament del Prat ha cedit a la Fundació Esperanzah l’Espai de Cal Monés, amb una superfície de 93.513 m2, per desenvolupar un projecte pioner a la comarca del Baix Llobregat, que vol esdevenir un referent didàctic i formatiu a l’entorn de l’agricultura ecològica. Així ho contempla el conveni formalitzat avui pel consistori i la fundació. més...

Abril 2018 - La xarxa Parc de les Olors al programa España Directo de RTVE-1

El programa "España en directo" de TV1 va emetre el passat dimarts 3 d'abril un petit reportatge sobre el nostre cultiu de calèndula i una breu nota en directe de la feina que ara ens ocupa més: fer les proves de germinació de les nostres pròpies llavors. Compte perquè es van fer un embolic amb el càrtam. Una nova planta amb molt futur que incorporem enguany a la nostra col·lecció.

 

Minut: 30'

Gener 2018 - La xarxa Parc de les Olors al programa Ben trobats de la Xarxa de Tv locals

Dimarts 16 de gener  vam participar en directe al programa Ben trobats de la Xarxa de Tv locals. Vam  reconèixer i vam parlar de  set plantes aromàtiques i medicinals mediterrànies bàsiques. Alhora que vam poder presentar una pinzellada del que és la Xarxa Parc de les Olors de Catalunya. 

Cal destacar l'interès que van generar la farigola blanca per als refredats i la sajolida com a condiment antioxidant. I vàrem poder constatar amb el joc d'identificació que vàrem fer amb el presentador el gran desconeixement que es tenen de la nostra flora útil més medicinal. 

Novembre 2017 - Quatre empreses s’uneixen per crear un nou producte

  • Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors fan una acció d’innovació oberta per llançar tres varietats noves dels populars Neulets
  •  Aposten per productes sans i de gran qualitat

Es tracta d’una acció d’innovació oberta (open innovation) entre quatre empreses catalanes de sectors diferents que aposten pels productes sans i fets amb productes locals

Les empreses Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors han unit les seves experiències per crear conjuntament un nou producte. El resultat són tres noves varietats de Neulets, les populars galetes de Trias, de tres sabors diferents: menta amb poma, marialluïsa amb poma i camamilla amb poma. Trias hi ha aportat la seva experiència en l’elaboració de galetes; Tegust i el Parc de les Olors hi han afegit les herbes que cultiven i processen i que hi donen l’aroma característic de cadascuna i Poma de Girona el seu producte insígnia per poder abaixar la quantitat de sucre i aportar acidesa.

http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1279092-quatre-empreses-s-uneixen-per-crear-un-nou-producte.html

Octubre 2017 - Es presenta Aromes de Taradell, un projecte en xarxa, i de gran identitat cultural i territorial

Aquest dijous 26 es va presentar al Centre Cultural Costa i Font ‘Aromes de Taradell', un nou projecte turístic, cultural i medi ambiental que està desenvolupant la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Taradell. La presentació va anar a càrrec de Pilar Comas, directora de la Xarxa del Parc de les Olors de Catalunya i del regidor de Medi Ambient, Jordi Baucells que van explicar les línies mestres del projecte.

‘Aromes de Taradell', pretén harmonitzar de forma innovadora la cultura i la natura al voltant del barballó i també al voltant de tot el grup de lavandes, plantes aromàtiques que tenen moltes utilitats culturals, culinàries, cosmètiques i ornamentals. Aquest, és un projecte de desenvolupament territorial a llarg termini que ha nascut i caminarà de la mà de la Xarxa del Parc de les Olors que permetrà que a Taradell s'hi ubiqui un Parc de les Olors, l'únic a la comarca d'Osona i amb el barballó com a planta identitària i molt significativa en el patrimoni del municipi.

 

http://www.taradell.cat/actualitat/noticies-destacades/aromes-de-taradell-i-el-parc-de-les-olors-ja-son-realitat-100.html

Octubre 2017 - Video informatiu de la col·laboraciò del Parc de les Olors amb l'empresa Provital

Juliol 2017 - El Parc de les Olors com escenari del Programa 'Pais KM0' de La Xarxa Comunicació

Juny 2017 - Pilar comes entrevistada al programa "Ben Trobats" de El Punt Avui TV Magazine matinal dirigit i presentat per Clara Tena

La Nit de Sant Joan és un moment únic per les herbes, ja que és el moment de creixement en què tenen més propietats.

Juny 2017 - Pilar Comes a la tertúlia del programa "Ben Trobats" de El Punt Avui TV Magazine matinal dirigit i presentat per Clara Tena

Va compartir tertúlia amb altres convidats que van parlar de la Nit de Sant Joan, bruixes, herbes, .... 

veure el vídeo

Juny 2017 - Pilar comes entrevistada al programa "Amb molt de gust" de RAC1 amb l'Emma Aixalà.

Parla de la col·laboració amb diferents empreses Tegust Infusions, ‎#MaselGaret... i de la tasca que fa la Xarxa Parc De Les Olors per revaloritzar la flora útil mediterrànea, la Camamilla de Linyola Parc de les Olors de Linyola, la Maria Llüisa de l'Empordà Parc de les Olors El Surolí, la Menta del Pirineu i les Farigoles de la Península Ibèrica @lesbaselles.cat 

escolta l'àudio

“El primer col·lectiu de risc és la pròpia terra,  la terra abandonada. A Catalunya tenim un gran problema de terres abandonades...  Hem de buscar una solució per aquestes terres, són un risc d'incendi,  una pèrdua de valor.

El segon col·lectiu de risc són els propis pagesos,la gent que vol viure del camp. És necessari que els ajudem  a viure dignament.  Parc de les olors és un model d’ econegoci que es basa en les aportacions que fa el camp a la societat. El camp  no és només per cultivar, el  camp és el gran espai social que tots hem de recuperar... El camp és de tots , no només del pagès que esta allí treballant.

Per exemple, en aquest mes de maig hem tingut persones voluntàries que ens han ajudat en la tria de la camamilla que es fa a mà. Professionals, que en acabar la seva feina venien amb els seus fills, amb l’avi l'àvia i  entre el soroll del ocellets i la cascada de la bassa, estaven fent 'teràpia' per ells alhora que també ens ajudaven a nosaltres. Al final de la jornada s'emportaven productes del hort, o de la nostra botiga que els obsequiàvem amb molt de gust. Aquesta interacció entre camp i ciutat l’hem de tornar a cultivar perquè sinó a la ciutat us tornareu bojos i al camp ens morirem de gana. S'ha d’ enriquir aquesta interacció, hem de pensar que el camp es de tots i hem de participar-hi  tots a fer possible un bon paisatge i una societat equilibrada.”

Gener de 2017 - El Parc de les Olors a TV3

El passat dimarts 17 de gener es vam participar a la emissió del programa DIVENDRES a TV3. (minut 29')

veure el vídeo

Desembre 2016 - Programa de DEUWATTS sobre EL MÓN DE LES OLORS (BTV)

El passat dimarts 27 de desembre es va emetre a Barcelona Televisió (BTV) el programa de DEUWATTS sobre EL MÓN DE LES OLORS al qual vam participar. (minut 18')

veure el vídeo 

Desembre de 2016 - Participació de la Xarxa Parc de les olors a Networking a Solsona

 Participació de la Xarxa Parc de les olors al "Networking and Dialogue on Black Truffles and Medicinal and Aromatic Plants

Participació de la Xarxa Parc de les olors al "Networking and Dialogue on Black Truffles and Medicinal and Aromatic Plants in Turkey and Spain.

Presentació del Projecte Parc de les Olors al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya , a càrrec de Pilar Comes.

Gener 2016 - El Parc de les Olors al programa "Divendres" de Tv3

Vincle del programa "Divendres" de Tv3 on surten les infusions de Tegust i el Parc de les Olors. Veure vídeo

El Parc de les Olors a la web "Notas Naturales"

Us deixem un article molt interessant sobre el Parc de les Olors publicat a la web "Notas Naturales"

veure l'article

Article publicat a La Vanguardia el día 22 d'Octubre "El inventor de infusión de ratafía

 "El inventor de infusión de ratafía crea empresa centrada en producto local"
 "El inventor de infusión de ratafía crea empresa centrada en producto local"

Podeu visitar el vincle per veure l'article publicat a La Vanguardia el día 22 d'Octubre "El inventor de infusión de ratafía crea empresa centrada en producto local" o si voleu descarregar el pdf.

* Foto de Comunica Cat.

 

Propera inauguració del nou PARC DE LES OLORS DEL SERRAT

obres-can-lluc-06.jpg

Propera inauguració del nou PARC DE LES OLORS DEL SERRAT situat a Santa Eulàlia de Ronçana, el proper 10 de novembre de 2015.Us informarem de més detalls properament !!

Article online "Los Parques de los aromas que surgieron del fuego".

rosemary

Podeu visitar el link  per veure l'article online publicat per Triodos "Los Parques de los aromas que surgieron del fuego".

Podeu veure a aquest link l'article publicat al diari online "Viure als Pirineus" del Parc de les Olors de Prat de Sala. L'hort de Tirgi a Girona

 

 

 

 

 

en plena producció després de 2 mesos de plantació.

pratdesala5

Podeu veure a aquest link l'article publicat al diari online "Viure als Pirineus" del Parc de les Olors de Prat de Sala.IMG-20150709-WA0004-300x224L'hort de Tirgi a Gironaen plena producció després de 2 mesos de plantació.

El primer pas cap al Parc de les Olors del Gironès.Àlex-MasesEntrevista Parc de les Olors de Linyola a la Mañana.

Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquípratdesala-vilaller-sopes-de-pa

 

Retall del La Mañana Diari de Ponent del dimecres 4 de febrer de 2015.cuerpo-mentejpg

El número corresponent al mes d’abril 2012 de la revista "Cuerpo y Mente" inclou un article sobre el Parc de les Olors.

Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquícolors

El 29 de desembre, Vallès Oriental TV va emetre un reportatge sobre plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. Ubicat als nostres parcs de Vall de Ros i l'Avenc de Tavertet, aquest programa fou enregistrat durant l'estiu i compta amb la participació de diversos especialistes del nostre sector.Si voleu enllaçar al vídeo amb el nostre canal de YOUTUBE cliqueu aquítatanoL'interès que desperten els Parcs de les Olors no coneix límits d'edat, tal i com es constata quan ens visiten els grups escolars. Així doncs, és ben comprensible que se'n facin ressò les revistes infantils, com és el cas d' "El Tatano", una publicació mensual, dedicada als nens i nenes d'entre 4 a 8 anys, creada pels impulsors de la històrica "Cavall Fort". En concret, ocupem la contraportada del número 71, que correspon al mes de novembre.Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquívallesEl número corresponent al 18 de novembre del setmanari "Vallès" inclou un reportatge sobre el parc de les Olors de Vall de Ros. El subdirector de la revista, Paco Monja, acompanyat del fotògraf Xavier Solanas, han fet un magnífic treball que es veu reflectit a la pàgina 27.Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquíterra6

L'1 de setembre, un equip del programa "Espai Terra", de TV3, va enregistrar un reportatge al Parc de Vall de Ros. A les 10 del matí van començar a treballar i no van parar fins a les dues ben tocades, sota un sol de justícia. El reportatge fa el seguiment del passeig sensorial que van compartir la periodista Cori Calero i Pilar Comes.El Programa Espai Terra, es va emetre el 7 de novembre de 2011,

Si voleu enllaçar directament al vídeo penjat en TV3 cliqueu aquí
Si voleu enllaçar al vídeo amb el nostre canal de YOUTUBE cliqueu aquí

radioEl passat cap de setmana del 5/6 de novembre, el programa "Aires, Aigües, Llocs" de Catalunya Informació va oferir-nos 1' per promocionar-nos dins del seu espai "La veu de...".
Aquest n'és el resultat.
Si us voleu descarregar l'entrevista cliqueu aquíalmacellesEl ressò que va adquirint la nostra Xarxa s'estén per tot el territori català. Ara és el torn del Parc de can Gessé d'Almacelles, que es va convertir en protagonista d'un reportatge al dominical del diari Segre. Publicat el 30 d'octubre passat, és un magnífic treball de 4 pàgines, elaborat sobre el terreny per la periodista Lorena Metaute i il·lustrat amb unes esplèndides fotografies de Mikel Arístregi.
Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquíMuntanya-pLa nostra Xarxa va sortir reflectida al número del mes d'octubre de la revista "Muntanya", que edita el Centre Excursionista de Catalunya."
Si us voleu descarregar el article cliqueu aquísortim-fotoSuplement Sortim (30 de Setembre del 2011)
Reportatge sobre els parcs de les Olors centrat en Vall de Ros i Vallmanya.Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquífloresyplantas1El 21 de juliol de 2011, el magazine on-line "Flores y Plantas" va incloure una informació que l'àrea de Comunicació de la Xarxa va redactar per difondre, a grans trets, el projecte dels Parcs de les Olors. S'il·lustra amb tres esplèndides fotografies del nostre arxiu i podeu accedir-hi tot clicant l'enllaç següent:video-tvo-9-06-11Programa VOTV (9 de Juny del 2011)
El nou parc de les olors de Sant Esteve de Palautordera promet emocions a través de l'olfacte
Si voleu enllaçar directament al vídeo penjat en VOTV cliqueu aquí
Si voleu enllaçar al vídeo amb el nostre canal de YOUTUBE cliqueu aquíactualitatL'Actualitat del Baix Montseny, un setmanari que té la seu a Sant Celoni, va fer-se ressò de la festassa inaugural del Parc de les Olors de Vallmanya amb dos articles que van aparèixer el dia 3 de juny de 2011. Aquí us deixem l'enllaç per poder llegir-los:nou-30-05-11Article del Diari "El 9 Nou" (30 de maig del 2011)
Les olors del Montseny
S’inaugura oficialment el parc de les Olors de Vallmanya, a Sant Esteve de Palautordera
Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquínou-29-04-11Article del Diari " El 9 Nou" (29 d'abril del 2011)
Plantes aromàtiques per a un jardí
El parc de les Olors de Riells, líder d’una xarxa catalana, celebra la Festa de Primavera
Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueuaquíelbutlletiArticle de el Butlletí de l'agrupació excursionista de granollers
Si us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquíEntrevista-Pilar1Entrevista a Pilar Comes, del Parc de les Olors de Riells amb la Revista RONÇANA de la Vall de Tenes “Ens falta el desig col·lectiu de cuidar el paisatge” per Carme Badia i PuigSi us voleu descarregar el article en pdf cliqueu aquídescobrirEl número 143 de la revista Descobrir Catalunya, corresponent a l'abril de 2010, inclou dues pàgines dedicades al Parc de les Olors de Vall de Ros. Es tracta d'un breu reportatge, dins de la seva secció de Rutes amb Nens, que s'acompanya amb informació addicional sobre com arribar-hi, on allotjar-se, on menjar i, fins i tot, inclou la recomanació d'un llibre per introduir el món de les flors als més petits.Aquí hi ha l'enllaç:

Comments are closed.