Subscriu-te

Search
Close this search box.

No compreu tomàquets suecs ni holandesos si us plau!!

Quan aneu a comprar tomàquets mireu-ne la procedència perquè és possible que us venguin tomàquets suecs o bé holandesos a bon preu. I mentre tant, els nostres pagesos no poden vendre els tomàquets. 

Com pot ser?

Una més de les conseqüències de la guerra d’Ucraïna i del model agrícola agroindustrial globalitzat

Al sud de Suècia es cultiven grans extensions de tomàquets que van destinats al mercat rus i altres països de l’Est. Com a conseqüència de la guerra d’Ucraïna aquest any no els han pogut exportar, el govern suec ha indemnitzat als pagesos amb 0,30€ el Kg perquè els cremessin. Però aquestes empreses agroindustrials s’han fet els “suecs”, i mai tan ben dit, i han acceptat la indemnització, però en comptes de cremar-los els han venut a 0,30€ als majoristes de Mercabarna. El mateix cas ha passat amb els tomàquets holandesos. Aquesta informació me l’ha facilitat un pagès del Maresme, enmig de la sobretaula de la nostra primera Festa de la Ratafia.

 
Els pagesos no en tenim prou amb la sequera i les onades de calor que han fet incrementar i molt els costos de producció. També hem de fer front a la competència tan deslleial, com il·legal d’un mercat globalitzat. Una vegada més veiem les conseqüències d’un capitalisme especulatiu i inhumà. Tot teixint xarxes de producció agroecològica i consum directe de pagès a consumidor aportem els nostres grans de sorra per fer front a aquest mercat injust i destructor.

 
Sigueu curosos i abans de comprar tomàquets comproveu que són d’aquí, ni suecs, ni holandesos si us plau.

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar