Parc de Linyola

linyola-logo

Camí de Vallverd s/n 25240 Linyola
Contacte: Telèfon: Alex 609930663  / Maria 659480192
Correu electrònic: linyola@parcdelesolors.com

Parc de les Olors de Linyola. Recuperar els oficis tradicionals

El Parc de les Olors de Linyola està situat als terrenys d’ una antiga teuleria del poble, la Bòbila del Xifré i els camps que l’envolten. El Parc disposa d’uns 6.000 m2 d’àrea enjardinada i té unes vistes cap al sud que permeten contemplar el paisatge característic del Pla d’Urgell: una plana pràcticament contínua, amb relleus molt suaus i horitzons rectilinis, i amb una de les postes de sol més espectaculars de Catalunya.

L’àrea enjardinada està estructurada en diferents parterres, amb una pèrgola central i dues avingudes també amb pèrgoles que donen ombra i que trenquen en alçada el camp pràcticament pla on s’hi han plantat més de 90 espècies de plantes aromàtiques i medicinals i més de 40 espècies d’arbres i arbusts. Les plantes estan agrupades segons les seves aplicacions, tant culinàries, medicinals com aromàtiques, i especialment en relació amb els diferents oficis artesans, que feien servir aquestes plantes per fer objectes com cistells, tints per la roba, eines per al camp i treballs variats.

Les Persones

linyola-persones1“La nostra iniciativa té com a objectiu recuperar l’espai de l’antiga teuleria de la família, activa fins a principis dels anys 80. Li volíem donar un ús rural, però buscàvem un projecte innovador i sostenible. El Parc de les Olors ens permet combinar la funció de producció i divulgació. Ens fa especial il·lusió poder mostrar la relació entre la flora útil i els oficis vinculats amb les seves aplicacions en objectes, productes i remeis. I entenem que el Parc de les Olors permetrà complementar l’oferta turística de la zona, promocionar el poble de Linyola i possibilitar una alternativa als monopolis de conreus establerts a la comarca.

Antonieta Xifré Rius, Alex Mases Xifré i Maria Mir Balagueró.

La Planta

camomillaLa camamilla (Matricaria chamomilla) és una planta anual amb qualitats medicinals ben reconegudes. A la Xarxa PO hem demostrat amb anàlisis que la camamilla del Pla d’Urgell és una varietat que té un 25% més de principis actius que altres varietats comercials seleccionades. Té una flor menuda, però extraordinàriament aromàtica i unes propietats amb unes virtuts excel·lents. Símbol de salut i benestar, és planta d’incomptables reconeixements des de temps immemorials.

Dites:
La camamilla de Linyola, cura tota sola”. 
“Si tens un no se que al pap, camamilla a tot drap”

Actualment es treballa en la recuperació del seu cultiu, especialment a Linyola, on mai s’ha perdut la tradició de fer-ne licor. El Parc de les Olors de Linyola s’ha especialitzat en el cultiu d’aquesta planta tan emblemàtica

Productes

linyola-productesAl Parc de les Olors de Linyola hi podreu trobar els productes de la Xarxa i també comprar productes de proximitat, especialment;bosses d’infusions, dolços, cervesa artesana amb camamilla de Linyola i objectes de regal, elaborats, condimentats o complementats amb la nostra famosa camamilla.

Activitats

linyola-activitats-Visites guiades concertades.
-Visites i tallers escolars
-Festes Temàtiques
-Tallers, xerrades, monogràfics
-Events; Bodes , batejos, comunions, trobades familiars, reunions d’empresa, etc

Contacte

Comments are closed.