Parc de Linyola

linyola-logo

Camí de Vallverd s/n 25240 Linyola
Contacte: Telèfon: Alex 609930663  / Maria 659480192
Correu electrònic: linyola@parcdelesolors.com

 

 

Parc de les Olors de Linyola. Recuperar els oficis tradicionals

 

[metaslider id=3117]

El Parc de les Olors de Linyola està situat als terrenys d’ una antiga teuleria del poble, la Bòbila del Xifré i els camps que l’envolten. El Parc disposa d’uns 6.000 m2 d’àrea enjardinada i té unes vistes cap al sud que permeten contemplar el paisatge característic del Pla d’Urgell: una plana pràcticament contínua, amb relleus molt suaus i horitzons rectilinis, i amb una de les postes de sol més espectaculars de Catalunya.

L’àrea enjardinada està estructurada en diferents parterres, amb una pèrgola central i dues avingudes també amb pèrgoles que donen ombra i que trenquen en alçada el camp pràcticament pla on s’hi han plantat més de 90 espècies de plantes aromàtiques i medicinals i més de 40 espècies d’arbres i arbusts. Les plantes estan agrupades segons les seves aplicacions, tant culinàries, medicinals com aromàtiques, i especialment en relació amb els diferents oficis artesans, que feien servir aquestes plantes per fer objectes com cistells, tints per la roba, eines per al camp i treballs variats.

 

 

Les Persones

linyola-persones1“La nostra iniciativa té com a objectiu recuperar l’espai de l’antiga teuleria de la família, activa fins a principis dels anys 80. Li volíem donar un ús rural, però buscàvem un projecte innovador i sostenible. El Parc de les Olors ens permet combinar la funció de producció i divulgació. Ens fa especial il·lusió poder mostrar la relació entre la flora útil i els oficis vinculats amb les seves aplicacions en objectes, productes i remeis. I entenem que el Parc de les Olors permetrà complementar l’oferta turística de la zona, promocionar el poble de Linyola i possibilitar una alternativa als monopolis de conreus establerts a la comarca.

Antonieta Xifré Rius, Alex Mases Xifré i Maria Mir Balagueró.

 

 

La Planta

camomillaLa camamilla (Matricaria chamomilla) és una planta anual amb qualitats medicinals ben reconegudes. A la Xarxa PO hem demostrat amb anàlisis que la camamilla del Pla d’Urgell és una varietat que té un 25% més de principis actius que altres varietats comercials seleccionades. Té una flor menuda, però extraordinàriament aromàtica i unes propietats amb unes virtuts excel·lents. Símbol de salut i benestar, és planta d’incomptables reconeixements des de temps immemorials.

Dites:
La camamilla de Linyola, cura tota sola”. 
“Si tens un no se que al pap, camammilla a tot drap”

Actualment es treballa en la recuperació del seu cultiu, especialment a Linyola, on mai s’ha perdut la tradició de fer-ne licor. El Parc de les Olors de Linyola s’ha especialitzat en el cultiu d’aquesta planta tan emblemàtica

 

Productes

linyola-productesAl Parc de les Olors de Linyola hi podreu trobar els productes de la Xarxa i també comprar productes de proximitat, especialment;bosses d’infusions, dolços, cervesa artesana amb camamilla de Linyola i objectes de regal, elaborats, condimentats o complementats amb la nostra famosa camamilla.

 

 

 

 

Activitats

linyola-activitats-Visites guiades concertades.
-Visites i tallers escolars
-Festes Temàtiques
-Tallers, xerrades, monogràfics
-Events; Bodes , batejos, comunions, trobades familiars, reunions d’empresa, etc

 

 

 

Contacte

Comments are closed.