Subscriu-te

Search
Close this search box.

Ha nascut la Peggy!

Fa uns dies que vam veure com la cabreta més jove de la colla era mare i ens regalava un esquitx a qui li hem posat el nom de Peggy. La vida es multiplica al camp i a vegades de manera sorprenent.

I què hi fan les cabretes al Parc de les Olors?

La Lavanda és un cabreta que va néixer fa escassament nou mesos , d’una bessonada que ens va regalar la Carmeta. I ves per on ja ha estat mare. A la cria li hem posat el nom de Peggy (perquè va néixer el dia de Santa Margarita). I aquests dies està sent el centre d’atenció del Parc.

Acabada de néixer la Peggy ja va aixecar-se i al cap de poca estona ja mamava. La seva mare i especialment l’àvia, la Carmeta, l’envolten i la protegeixen perquè els mascles de la colla no l’empipin.

I suposo que us preguntareu quina relació hi ha entre les cabretes i el Parc de les Olors. Quina funció ens fan? Doncs a més de ser un gran atractiu per als nens i nenes de les escoles que ens visiten, tenen un paper molt important en la gestió agroecològica de la finca. Les tenim en una parcel·la de terra que té un sòl molt pobre, de manera que mentre van menjant l’herba que hi creix van aportant la matèria orgànica de les seves deposicions. D’altra banda es mengen les restes vegetals de l’hort que no ens mengem nosaltres i l’herba que traiem quan desherbem els camps. Ara la seva dieta es val , com la nostra, de les escaroles, els bròquils, les cols, les remolatxes ….De manera que ens ajuden a fer realitat això del residu zero. Perquè no se senti la fortor del seu perfum de cabra, mirem d’estendre’ls un llit de palla d’herba Lluïsa , o bé d’alguna altra planta aromàtica que després de destil·lar encara fa una bona olor i així elles gaudeixen d’un jaç perfumat. Tot s’ha d’aprofitar i en el camp sempre podem trobar maneres de fer-ho. Les cabretes ens acosten a la natura i ens demostren que la vida continua.

 

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar