Curs 2020 2na. edició: Formació presencial Cultiu, i producciò ecològica de Plantes Aromàtiques i medicinals,

Des de la Xarxa Parc de les Olors impulsem un sistema formatiu al voltant de l’agroecologia i les plantes aromàtiques i medicinals basat en l’experiència d’aprenentatge a la pròpia finca i en el model de negoci del Parc de les Olors

Hem actualitzat el calendari

(dates subjectes a  al pla de desconfinament de les autoritats)

Des de la Xarxa Parc de les Olors impulsem un sistema formatiu al voltant de l’agroecologia
i les plantes aromàtiques i medicinals basat en l’experiència d’aprenentatge
a la pròpia finca i en el model de negoci del Parc de les Olors

Aquesta formació et pot interessar:
– Si t’estàs pensant de fer un gir a la teva vida i estàs considerant la possibilitat d’anar-te’n a viure al camp i treballar la terra…
– Si t’estàs prenent un temps per aprendre amb consciència i fer una vida més sana…..
– Si disposes de temps i tens unes terres que no saps que fer-ne…..
– Si estàs convalescent d’alguna malaltia i et vols recuperar fent exercici al camp i de passada aprendre del món rural…..

EXPERIÈNCIES D’APRENENTATGE MODULARS I EMINENTMENT PRÀCTIQUES A LA PRÒPIA FINCA DE LA CENTRAL DE LA XARXA PARC DE LES OLORS

(Pots fer el curs sencer  o per mòduls)

 

Direcció del curs: Pilar Comes Solé

Coordinació tècnica: Edu Peralta

Preu especial per al curs complert: 310€ (5 mòduls) .

PLACES LIMITADES

Contacte i inscripcions: serrat@parcdelesolors.com Tel. 93 742 7152

NOU CALENDARI!!

 • Dissabte 6 DE JUNY , 9h -18h-MÒDUL 1
 • Dilluns 29 DE JUNY a dijous 2 DE JULIOL – 9 a 18hs -MÒDUL 2
 • Dissabte 13 DE JUNY  – 9 a 18hs -MÒDUL 4 Aromateràpia…
 • Dissabte 20 DE JUNY – 9 a 18hs –MÒDUL 4 Cosmètica…
 • Dissabte   27 DE JUNY – 9 a 18hs -MÒDUL 4 Les Herbes a la cuina…
 • Dissabte 11 DE JULIOL  – 9 a 18hs -MÒDUL 3
 • Dissabte 25 DE JULIOL –  de 9 a 18h- MÒDUL 5

Una vegada feta l’inscripció i el pagament, envieu-nos un correu electrònic per tal de confirmar les dades.

serrat@parcdelesolors.com

 

 

Mòdul 1: AGROECOLOGIA I RECURSOS BÀSICS PER AL CULTIU DE PAM

Dissabte 6 de juny, 9h -18h

Preu: 32€ (dinar inclós)

Comprendre el camp com a ecosistema. L’ecosistema de la finca del Serrat dins de la Vall del Tenes i del conjunt de l’agricultura mediterrània. El paper del bosc i com gestionar-lo. El mosaic de cultius i l’organització de les diferents àrees de cultiu i activitats.
AGROECOLOGIA EN LA GESTIÓ DE L’AIGUA. La perspectiva d’una gestió sostenible de l’aigua de reg. L’aprofitament de l’aigua de pluja, el goteig i com saber-lo instal·lar, el bombeig solar de l’aigua del pou. El paper de les basses. Saber quan s’ha de regar.

AGROECOLOGIA I L’ECOSISTEMA D’UNA FINCA

Comprendre el camp com a ecosistema. L’ecosistema de la finca del Serrat dins de la Vall del Tenes i del conjunt de l’agricultura mediterrània. El paper del bosc i com gestionar-lo. El mosaic de cultius i l’organització de les diferents àrees de cultiu i activitats.

AGROECOLOGIA EN LA GESTIÓ DE L’AIGUA.

La perspectiva d’una gestió sostenible de l’aigua de reg. L’aprofitament de l’aigua de pluja, el goteig i com saber-lo instal·lar, el bombeig solar de l’aigua del pou. El paper de les basses. Saber quan s’ha de regar.

AGROECOLOGIA EN EL TREBALL DE LA TERRA I LA FERTILITZACIÓ

La importància d’un sòl fèrtil. Comprendre l’ecologia del sòl. Sistemes per aconseguir un sòl fèrtil. Tipus de fertilitzants . Com fer un compost. La interacció entre animals i compost. L’economia circular dels residus de la nostra finca. Com i quan treballar la terra per evitar perjudicar la vitalitat del sòl.

Mòdul 2: COM ES CULTIVEN LES PAM

Dilluns 29 de juny a dijous 2 de juliol 9 d’abril – 9 a 18hs

Preu: 144€

INTRODUCCIÓ BOTÀNICA Reconeixement de 40 espècies botàniques. Els compostos orgànics volàtils biogenètics. Espècie, subespècie, quimiotip. Herbari i anàlisi de les seves característiques bàsiques.
CULTIU DE LES PAM ARBUSTIVES Característiques de cada espècie. Reproducció per esqueix i per llavor. Condicions del sòl. Plantació a camp. Procés de creixement i desherbat. Mètode i calendari de collita. Treball de camp amb més de 20 espècies. L’experiència en cada espècie dependrà de la temporada.

INTRODUCCIÓ BOTÀNICA
Reconeixement de 40 espècies botàniques. Els compostos orgànics volàtils biogenètics. Espècie, subespècie, quimiotip. Herbari i anàlisi de les seves característiques bàsiques.

CULTIU DE LES PAM ARBUSTIVES
Característiques de cada espècie. Reproducció per esqueix i per llavor. Condicions del sòl. Plantació a camp. Procés de creixement i desherbat. Mètode i calendari de collita. Treball de camp amb més de 20 espècies. L’experiència en cada espècie dependrà de la temporada.

CULTIU DE PAM HERBÀCIES I PLANTES D’HORTA
Característiques de cada espècie. Reproducció per llavor i esqueix. Condicions del sòl. Vida del cultiu. Procés de creixement i desherbat. Mètode i calendari de collita. Interacció entre PAM i horta. Treball de camp amb més de 20 espècies. L’experiència en cada espècie dependrà de la temporada.

Mòdul 3: L’ASSECATGE I EL PROCESSAT DE LES PAM

Dissabte 11 de juliol  – 9 a 18hs

Preu 32€ (dinar inclós)

La deshidratació de les PAM. Condicions necessàries per a un bon assecatge: temperatura, aire, humitat, foscor. Com fer un bon assecador sostenible i eficient. Disposició de la planta i gestió de l’assecador. Característiques de l’assecatge per espècie.
PROCESSAT DE LA PLANTA UN COP ASSECADA Desfullat. Mòlta. Treure la pols, Preparació del producte segons aplicacions. Cosmètiques, alimentàries, ....Conservació i control d’estocs. Requisits legals per poder comercialitzar planta seca.

LES CLAUS PER UN BON ASSECATGE DE LES PAM

La deshidratació de les PAM. Condicions necessàries per a un bon assecatge: temperatura, aire, humitat, foscor. Com fer un bon assecador sostenible i eficient. Disposició de la planta i gestió de l’assecador. Característiques de l’assecatge per espècie.

PROCESSAT DE LA PLANTA UN COP ASSECADA

Desfullat. Mòlta. Treure la pols, Preparació del producte segons aplicacions. Cosmètiques, alimentàries, ….Conservació i control d’estocs. Requisits legals per poder comercialitzar planta seca.

DESTIL·LACIÓ PER ARROSSEGAMENT DE VAPOR

Les condicions per fer una bona destil·lació. El procés de destil·lació en alambí d’acer inoxidable. La destil·lació segons cada espècie. La decantació de l’oli essencial i conservació del hidrolat. Requisits legals per poder comercialitzar l’oli i el hidrolat.

Mòdul 4: TALLERS D’APLICACIONS DE LES PAM

Mòdul 4: TALLERS D’APLICACIONS DE LES PAM TALLERS D’AROMATERÀPIA I PERFUMS De la planta al perfum. L’aromateràpia bàsica i la salut. Perfums i notes olfactives. Composició d’un perfum terapèutic personalitzat,
TALLER D’AROMATERÀPIA I PERFUMS

Dissabte 13 de juny – 9 a 18hs 

De la planta al perfum. L’aromateràpia bàsica i la salut. Perfums i notes olfactives. Composició d’un perfum terapèutic personalitzat.

Preu: 42€ (dinar i material inclós)

TALLERS DE COSMÈTICA i APLICACIONS MEDICINALS Maceracions, tintures i extractes. L’anàlisi de l’INCI d’una crema. Fer farreges per infusions terapèutiques. Com fer una farmaciola natural.
TALLER DE COSMÈTICA i APLICACIONS MEDICINALS

Dissabte   20 de juny – 9 a 18hs

Maceracions, tintures i extractes. L’anàlisi de l’INCI d’una crema. Fer farreges per infusions terapèutiques. Com fer una farmaciola natural.

Preu: 42€ (dinar i material inclós)

TALLERS D’APLICACIONS CULINÀRIES El paper de les PAM a la cuina: Més que herbes per donar gust. Com aplicar-les a la cuina. 10 plats on les herbes són les protagonistes.
TALLER D’APLICACIONS CULINÀRIES

Dissabte 27 de juny  – 9 a 18hs

El paper de les PAM a la cuina: Més que herbes per donar gust. Com aplicar-les a la cuina. 10 plats on les herbes són les protagonistes.

Preu: 42€ (dinar i material inclós)

Mòdul 5: MÀRQUETING, COMUNICACIÓ, DIVULGACIÓ I COMERCIALITZACIÓ

Dissabte 25 de juliol  – 9 a 18hs

Preu:  32€ dinar i material inclòs

Mòdul 5: MÀRQUETING, COMUNICACIÓ, DIVULGACIÓ I COMERCIALITZACIÓ EL SISTEMA DE COMUNICACIÓ I PROMOCIÓ BÀSIC COM A SUPORT DE LA NOSTRA INICIATIVA Identificació del nostre projecte. Disseny del sistema de comunicació per respondre a la nostra identitat. Web i xarxes socials a la nostra mida. Sistemes per fer més àgil la nostra comunicació i adaptada a les nostres possibilitats i necessitats.

EL SISTEMA DE COMUNICACIÓ I PROMOCIÓ BÀSIC COM A SUPORT DE LA NOSTRA INICIATIVA

Identificació del nostre projecte. Disseny del sistema de comunicació per respondre a la nostra identitat. Web i xarxes socials a la nostra mida. Sistemes per fer més àgil la nostra comunicació i adaptada a les nostres possibilitats i necessitats.

LES CLAUS PER PODER FER UNES BONES ACTIVITATS DIVULGATIVES. La rebuda dels visitants. L’estructura del discurs divulgatiu basat en facilitar experiències d’aprenentatge actiu als visitants. Les activitats amb infants. Els tallers monogràfics. Programes a mida.

LES CLAUS PER PODER FER UNES BONES ACTIVITATS DIVULGATIVES.

La rebuda dels visitants. L’estructura del discurs divulgatiu basat en facilitar experiències d’aprenentatge actiu als visitants. Les activitats amb infants. Els tallers monogràfics. Programes a mida.

LA COMERCIALITZACIÓ DELS NOSTRES PRODUCTES El model de venda directa a l’agrobotiga com a eix central. Com tenir centres col·laboradors. Els grups de compra. La distribució a botigues i la venda on line.

LA COMERCIALITZACIÓ DELS NOSTRES PRODUCTES

El model de venda directa a l’agrobotiga com a eix central. Com tenir centres col·laboradors. Els grups de compra. La distribució a botigues i la venda on line.

Comments are closed.