Diumenge 29 de març 2020- Un dia al Parc: La revolució dels germinats – Parc de les Olors del Serrat

“Els germinats són dels pocs aliments que encara són vius quan els consumim. Són els embrions de futures plantes i, per tant, es troben en ple desenvolupament i ens aporten un munt de substàncies nutritives que, a més, l’organisme pot assimilar fàcilment.

"Els germinats són rics en vitamines i minerals, un concentrat de nutrients que estimulen els processos digestius, aporten gran quantitat d’antioxidants (vitamina C, betacarotens, etc.) i quasi no contenen calories. Cada germinat destaca per unes propietats nutritives determinades.

Els germinats tenen una acció depurativa sobre l’organisme. Són un aliment ideal per consumir al principi de la primavera, perquè ens poden ajudar a eliminar els excessos que hem anat acumulant durant l’hivern i que ens fan trobar tan malament –la coneguda astènia primaveral– quan comença a arribar la calor.

En la medicina tradicional xinesa, els germinats s’utilitzen durant aquesta estació de rejoveniment i florida per depurar el fetge i ajudar-lo a alliberar-se de tòxics. A més de la millora de l’anèmia, també se’ls atribueix la propietat de reduir la pressió sanguínia, de reforçar els intestins, de nodrir els cabells, d’alleugerir el nerviosisme i fins i tot s’utilitzen com a diürètic moderat.

Montse Reus
Dietista i Ambientòloga

(Font: “Ets el que menges”).

Programa

11- 13h Taller de germinats de diferents llavors. Farem diferents procediments per fer els germinats a casa i coneixerem les propietats que tenen cadascun d’ells.

13-14h Taller de cuina de temporada on aplicarem els germinats en cada plat i analitzarem què ens hi aporten.

14h. Dinar

15:30h Passejada guiada pel Parc de les Olors i infusió de comiat.

Preu:
26 € Adults (dinar inclós)
12€ Infantil (dinar inclós)

Plazas limitadas!

Comments are closed.