Subscriu-te

Search
Close this search box.

Cicle mitjà

 

Què?

 

 

Un dia al Parc de les Olors per a l’alumnat de cicle mitjà és una experiència al
camp, construir coneixement a través dels sentits com l’olfacte i el tacte, sentir les
olors de les Plantes Aromàtiques i Medicinals i una iniciació a l’agroecologia.
Disposem d’una finca on es cultiven més de 100 espècies diferents i on
l’alumnat aprèn el valor de la biodiversitat, una gestió agroecològica i pot gaudir
del contacte amb la natura d’una forma plaent i de la qual se n’enduen el record
amb el producte que han fet en els diferents tallers.

 

Com?

 

 

L’experiència al Parc de les Olors s’inicia amb una benvinguda, on a més de
comunicar què farem i presentar l’equip de monitoratge també presentem el
projecte tot fent èmfasi en com s’ha construït l’edifici, com es gestionen els
residus i com es gestiona l’aigua, tant del pou, de la pluja, com les aigües
residuals.

L’enfocament didàctic es basa en una roda de 4 tallers, cadascun es realitza en
un escenari didàctic diferent i és conduït per un monitoratge especialitzat. Cada
grup realitzarà totes les activitats, de forma simultània i rotativa. La durada de
les activitats és d’uns 30-35 minuts cadascuna.

 

Escenaris didàctics

 

  • Cultiu d’aromàtiques i perfums amb les mans: tot tocant, olorant i tastant, l’alumnat coneix diferents espècies de plantes aromàtiques i medicinals, així com les seves propietats i usos més bàsics. Fan un perfum amb les mans i aprenen perquè fan olor les plantes aromàtiques i quines funcions ambientals fan.
  • Jardí dels rosers i taller de jardineria: l’alumnat planta un esqueix i sembra una llavor dins un test biodegradable que s’endurà cap a casa. Es treballen les necessitats que tenen les plantes per reproduir-se i viure, així com diferents tipus de llavors i sistemes de difusió que tenen les plantes per garantir la seva reproducció.
  • Porxo i laboratori: cada alumne fa un macerat en un oli portador, acostumen a fer-lo de calèndula o bé d’alguna altra planta. S’expliquen els diferents mètodes d’extracció dels principis actius de les plantes: maceració en oli o bé alcohol, infusió, decocció i destil·lació.
  • Visita al club de la Carmeta i alimentació: comprendre la funció que fan els animals, les cabretes nanes i les gallines en una finca agroecològica. L’activitat inclou donar menjar als animals i comprendre la seva funció per tancar el cicle en la gestió dels residus orgànics i en la fertilització del sòl.
  • El bosc i la visita als cavalls com espai de lleure i creativitat: la finca té una àrea de bosc d’Alzines que destinem a les activitats lliures i de joc, normalment abans d’iniciar la roda de tallers i després de la benvinguda i l’esmorzar. Després de dinar fins a l’hora de la tornada a l’escola també es reserva una estona al bosc o bé a fer un tomb per la finca i es poden anar a veure els cavalls que pasturen a la part baixa.
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar