Subscriu-te

Search
Close this search box.

Batxillerat

 

Què?

 

Un dia al Parc de les Olors per a l’alumnat de batxillerat és una experiència d’aprenentatge entorn l’agroecologia, la sostenibilitat i més específicament entorn les Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM).

Disposem d’una finca on es cultiven més de 100 espècies diferents de PAM i on l’alumnat aprèn el valor de la biodiversitat i una gestió agroecològica pràctica. Té a la seva disposició un laboratori científic a l’aire lliure on aprendre les bases de la química orgànica i diferents mètodes d’extracció dels principis actius de les plantes.

 

Com?

 

L’experiència al Parc de les Olors s’inicia amb una benvinguda, on a més de comunicar què farem i presentar l’equip de monitoratge també presentem el projecte tot fent èmfasi en com s’ha construït l’edifici, com es gestionen els residus i l’aigua, tant la del pou, com de la pluja o les aigües residuals, perquè entenguin com es gestiona una finca agrícola des de l’agroecologia.

A través de diverses activitats, l’alumnat aprendrà de manera inductiva, tot aplicant el mètode científic i fent les activitats en petits grups de 10-12 alumnes, a través d’una roda de tallers pràctics.

En funció del nombre d’alumnes, el nombre de grups a dividir i els interessos, es realitzaran diverses activitats adaptades, en format rotatiu i simultani.

La durada de cada taller és de 30 minuts aproximadament i es preveuen 4 activitats:

  • 1. Passeig pels cultius i reconeixement de diferents espècies de Plantes Aromàtiques i Medicinals i les seves propietats bàsiques.
  • 2. Extracció dels principis actius de les plantes. Pràctica dels diferents procediments: maceració en oli i alcohol (tintura), destil·lació i infusió.
  • 3. Iniciació a l’aromateràpia i l’elaboració d’un perfum terapèutic.
  • 4. L’assecatge de les plantes i el seu processat per fer condiments i infusions.

Per més informació i reserves:


Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar