Subscriu-te

Batxillerat científic:

El Parc de les Olors es converteix en un laboratori vivencial de química orgànica, extraccions d’essències i botànica per a l’alumnat de Batxillerat científic.

Volem oferir la possibilitat d’experimentar amb la ciència a través de les plantes aromàtiques i medicinals del nostre Parc d’una forma pràctica i dinàmica.

Ensenyarem el procés de destil·lació i decantació d’olis essencials i hidrolats, les diferents formes d’extracció d’essències (maceració, destil·lació, premsat, solvents i amb cos greixós o enflourage).

A més ens endinsarem en l’aromateràpia i les possibilitats terapèutiques dels olis essencials. Explicant el funcionament de l’olfacte i la seva relació amb les emocions a través de les connexions neuronals amb l’hipotàlem.

Per altra banda, oferim una introducció a la botànica i el reconeixement de plantes amb una passejada pels nostres cultius de més de 100 espècies, a través de la vista, el tacte i l’olfacte.

-Preu per grup (inclou monitoratge, material i visita):

Fins a 25 alumnes = 312 eur. Si són més alumnes es pagarà 12,5eur per alumne/a.

És l’hora de començar a fer planter

Una vegada superada la quinzena més freda de l’any, a finals de gener és l’hora d’accelerar el període de sembra en el viver. Obrim l’armari de llavors i comencem a sembrar pràcticament tot tipus de tomaqueres, les equinàcies, i gairebé totes les espècies aromàtiques que hem de fer per esqueix. El planter l’hem de tenir a punt per la Festa de primavera que aquest any la farem el diumenge 26 de març.

Llegir més »

Com resisteixen el fred les plantes?

Sabem que les plantes aromàtiques es protegeixen del fred amb el mateix mecanisme que es protegeixen de la calor. Hem comprovat que la mateixa herba Lluïsa (Aloysia citriodora), si no la reguem gaire a l’estiu, fa més olor i així també resisteix millor el fred. Però hi ha altres adaptacions, com ara la que ens mostra el llentiscle….

Llegir més »

Per informació i reserves:

Per a més informació i reserves:

formacio@parcdelesolors.com

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar