11 de maig de 2019 – FESTA DE LA CAMAMILLA- Parc de les Olors del Serrat

Començarem amb un bon passeig a collir la camamilla, i despès farem un taller d’aromateràpia activa: Es tracta d'un taller relaxant que consisteix en separar les flors de la tija.

Farem un vermutet aromàtic i desprès un bon dinar.
En acabar, farem sobretaula amb mès tria de camamilla cafè i infusions ¡!!!!

Preu dinar 12€ adults 8€ nens (fins 10 anys).

11h. Taller
13h.vermut
14h. Dinar

La camamilla és anti-ulcerosa, es un poderós anti-inflamatori intestinal, molt recomanat en problemes de dispèpsia, gastritis i diverticulitis. És protectora de l’aparell hepato-biliar, tambè ès molt bona per reduir el colesterol, per contenir colina. Molt recomanada, a més, per calmar nervis, i ansietat, símptomes menstruals i premenstruals. El seu nom científic és matricaria, que significa úter en llatí, havent reconegut des de l’antiguitat els seus beneficis sobre l’aparell genital femení.

Serveix també per a malalties com l’asma, la grip, la gota, l’artritis i trastorns circulatoris en general. També pot preparar-se una infusió de camamilla ben carregada, i aplicar-la sobre la pell ferida, o amb grans, en forma de compreses, ja que és molt bon desinflamatori local. L’ infusió decamamilla en l’última esbandida del cabella juda a conservar el color ros cabells, contribuint a més a preservar de descamacions el cuir cabellut, sent a més antial·lèrgica. En banys de peus també contribueix amb el seu poder desinflamatorin.

El glopeig de camamilla alleuja els dolors dentals, i les nafres bucals, és desinfectant i anti-inflamatòria. Els banys de seient poden alleujar les hemorroides. No es recomana el seu ús via oral en excés, ja que pot provocar vòmits.

Cal dur barret, i protecció solar!

Comments are closed.