Parc de les Olors de Claret

El Parc de les Olors de Claret és una iniciativa d’empresa del sector agrícola que tracta de posar en valor una finca familiar situada a tocar del poble de Claret. Formar part de la Xarxa Parc de les Olors de Catalunya els permet aplicar un model de negoci basat en el cultiu de PAM, però que combina el cultiu amb l’elaboració artesana, la divulgació i la comercialització del producte de la Xarxa,

Claret Torà
25750 Torá
claret@parcdelesolors.com
Telèfon Parc: 659 51 48 04

El Parc:

El Parc de les Olors de Claret és una iniciativa d’empresa del sector agrícola que posa en valor una finca familiar situada a tocar del poble de Claret. La superfície de cultiu actual es de cultiu ecològic certificat i s’anirà ampliant segons es vagi fent créixer l’activitat. Actualment la superfície de cultiu es fonamentalment demostratiu i sirve per poder advertir el grau d’adaptació de cada espècie al lloc. Aquesta activitat agrícola especialitzada es compon fonamentalment del cultiu ecològic d’una gran diversitat d’espècies que es troben situades en els parterres del jardí visitable i sobretot en el conjunt de parcel·les annexes.

L’ORIGEN  Soc el Francesc Miramunt, a casa meva tota la vida s’ha viscut de la feina de pagès el meu padri Joan sempre ha fet de pagès abans amb tot tipus de conreu com olivers, vinya, ametllers … Pero actualmente amb el monocultiu del cereal, i el meu avi Joaquim sempre ha tingut l’hort a casa ple de productes de temporada.   Es una de les causes que em dona la empenta a tornar a recuperar els cultius que es feien abans i afegint-ne de nous.

L’Origen

Soc el Francesc Miramunt, a casa meva tota la vida s’ha viscut de la feina de pagès el meu padri Joan sempre ha fet de pagès abans amb tot tipus de conreu com olivers, vinya, ametllers … Pero actualmente amb el monocultiu del cereal, i el meu avi Joaquim sempre ha tingut l’hort a casa ple de productes de temporada.

Es una de les causes que em dona la empenta a tornar a recuperar els cultius que es feien abans i afegint-ne de nous.

.

L’altra motivació es la tradició de la meva familia a les herbes, antingament a Claret es mantenía un estil de vida molt lligat al coneixement de les plantes i a les creences religioses per poder solucionar els seus patiments i malalties. La meva besàvia va deixar un document manuscrit on explica els costums de l’epoca i els usos que en feien de les plantes medicinals.   El parc s’implanta a la finca mes propera al poble amb els coberts on abans es trovaba l’era. La meva familia va arribar a Claret entre el segle XVI i XVII amb el Gil Miramunt procedents de frança. La casa pairal es de les poques que están conservades i habitades del poble. Actuament disposa de allotjament de turismo rural i servei de restauració amb el restaurant Can Solé Xic, aixó fa que sigui la convinació perfecta per a començar un projecte d’agroturisme i oferi experiencies a la natura i amb la natura uniques.

L’altra motivació

L’altra motivació es la tradició de la meva familia a les herbes, antingament a Claret es mantenía un estil de vida molt lligat al coneixement de les plantes i a les creences religioses per poder solucionar els seus patiments i malalties. La meva besàvia va deixar un document manuscrit on explica els costums de l’epoca i els usos que en feien de les plantes medicinals.

El parc s’implanta a la finca mes propera al poble amb els coberts on abans es trovaba l’era. La meva familia va arribar a Claret entre el segle XVI i XVII amb el Gil Miramunt procedents de frança. La casa pairal es de les poques que están conservades i habitades del poble. Actuament disposa de allotjament de turismo rural i servei de restauració amb el restaurant Can Solé Xic, aixó fa que sigui la convinació perfecta per a començar un projecte d’agroturisme i oferi experiencies a la natura i amb la natura uniques.

La casa pairal

El parc s’implanta a la finca mes propera al poble amb els coberts on abans es trovaba l’era. La meva familia va arribar a Claret entre el segle XVI i XVII amb el Gil Miramunt procedents de frança. La casa pairal es de les poques que están conservades i habitades del poble. Actuament disposa de allotjament de turismo rural i servei de restauració amb el restaurant Can Solé Xic, aixó fa que sigui la convinació perfecta per a començar un projecte d’agroturisme i oferi experiencies a la natura i amb la natura uniques.

........

Organització del Parc

En arribar a Claret trobareu l’aparcament on podreu deixar els cotxes comodament i sota l’ombra dels arbres.

Dins el parc trobareu la zona de jardí visitable, aquí realitzarem una visita des mes o menys durada on es podrá veure totes les especies que trobem al parc. Així recuperar els valors associats a la cultura de les plantes aromatiques i medicinals. Esta formada per un parteres circulars inspirats amb una cosa del poble, la sabreu trovar? Aquesta área esta destinada a fer una parada dins de un programa turistic, visites escolars, familiars … tot convinan-t’ho amb tallers i altres activitats.

A la part inferior es trova l’àrea de cultiu intensiu, aquí es cultiven les herbes i especies per a realizar els productes que despres es vendrán a l’agrobotiga, també servirá per si es vol realizar una visita mes complerta i de més llarga durada. Dins questa zona també trobem l’hort amb productes de temporada i llavors recuperades de la meva familia, la zona d’arbres fruiters trobareu una petita mostra de tots els que sempre s’han plantat a la zona. Per acabar també trobareu la zona de fruits del bosc que es la cirereta del pastis a la visita del parc.

L’Identitat

El ressó historic i es mot present especialmente per a l’us de les herbes a la cuina. Si es vol, es relacionarà la visita al parc amb el dinar al restaurant, d’aquesta manera a part de descubrir totes les caracteristiques de les herbes, les podreu gaudir al paladar i descubrir-les d’una altra manera. El restaurant fa servir tots els productes de la zona de manera de realizar una cuina de proximitat i de temporada donant aixi riquesa al territorio i fer-lo creixer.

Agrobotiga

Situada al primer cobert que es va construir a l’era de la Coma trobem l’agrobotiga del Parc de les olors de Claret ton trobareu tots els productes de la xarxa, son productes naturals i artesanals elaborats amb conjunt per tota la xarxa. Venta a primera ma cosa que fa que podeu coneixer de primera ma el procès d’elaboració, les qualitats, on s’ha creat … També podras trovar algún producte realitzats per altres artesans que están dins l'Asocicacio de Territori de Masies.

Ubicació

Comments are closed.

  • xarxes socials