DISSENY

L’equip tècnic del Parc de les Olors és qui s’encarrega del disseny de cadascun dels jardins visitables. Segons el lloc, les persones i el seu context es defineix la temàtica al voltant de la que girarà l’estructura del Parc. Alguns exemples:

PARC DE LES OLORS D’IVARS DE NOGUERA, HARMONIA ENTRE MÚSICA I GEOMETRIA. (LA NOGUERA)

1-Parc-de-les-olors-divars-de-noguera-1En una terrassa fluvial de la Noguera Pallaresa alternant entre camps de blat de moro i camps de fruita dolça hem dissenyat el Parc de les olors d’Ivars de Noguera mercès a la iniciativa d’una mestra de música i un pagès , una parella jove i emprenedora.

El parc dóna un valor afegit a l’explotació agrícola i també a la casa de turisme rural de Ca la Ferratina situada a tocar del Parc.  El jardí de plantes aromàtiques, medicinals i culinàries es troba distribuït en parterres de diferents formes geomètriques: quadrats, triangles, rectangles, espirals, cons i cercles.

 

 

PARC DE LES OLORS DE CAL VILANOVA, UN LLIBRE OBERT SOBRE LES TERÀPIES. (ALT PENEDÉS.)

2-Parc-de-les-olors-del-Cal-Vilanova1Al petit poble de Sant Marçal , el Parc de les olors de Cal Vilanova s’ha un jardí  per aprendre, fer teràpia i poder collir les diferents espècies de plantes medicinals . I també un lloc per a gaudir dels beneficis que ens ofereix la natura. Cal que tingui unes qualitats terapèutiques on reposar o passejar enmig dels colors i les olors.

 

 

 

PARC DE LES OLORS DELS ORTELLS, EL RELAT DE LA HISTÒRIA. (MARESME)
3-Parc-de-les-olors-dels-OrtellsNomés en seure a l’era que es troba al costat de la surera centenària ja ens va venir al cap la idea de vincular l’espai del Parc de les Olors dels Ortells amb els usos de les plantes al llarg de la història, tot fent parlar les dones, les bruixes, les sanadores, les trementinaires de cada època. El guió bàsic que articula el Parc té un ressò evocador a nivell històric. Així cada feixa es dedicada a una etapa de la història i suposa una selecció de les plantes medicinals utilitzades en cada gran època històrica fins arribar als jardins dels indians.

 

 

PARC DE LES OLORS DE LINYOLA, RECUPERAR ELS OFICIS TRADICIONALS. L’URGELL.
4-Parc-de-les-olors-LinyolaEl Parc de les Olors  és un jardí especialitzat en un discurs divulgatiu basat en la relació entre les plantes aromàtiques i medicinals amb els oficis vinculats i les seves aplicacions en objectes, productes i remeis. Així mateix, es mirarà de recuperar la tradició etnobotànica del Pla d’Urgell, i el Parc de les Olors suposarà el centre de referència per a la recuperació de les tradicions,espècies vegetals i aplicacions d’aquestes plantes que tinguin més identitat a la zona.

 

 

 

RECUPERACIÓ DEL TORRENT DE LA POLLEDA, UN ESPAI PER SER SENTIT I VISITAT. OSONA.
5-Vilanova-de-SauVilanova de Sau té la fira d’herbes remeieres de Catalunya amb més llarga tradició. En aquest sentit, el projecte d’intervenció i usos del Torrent de la Polleda s’entén que seria molt oportú que servís per reforçar aquesta identitat cultural i turística. S’entén que la valorització d’aquest indret passa per un bon condicionament de l’espai per poder ser recorregut, sentit i valorat. Però la valoració del lloc implica aplicar un model creatiu de divulgació on el visitant no només contempli el paisatge sinó que aprengui a viure’l.

 

 

PARC DE LES OLORS DE LES BASSELLES, ANTROPOLOGIA I BOTÀNICA. LES GARRIGUES.
6-Parc-de-les-olors-de-les-BassellesEn aquest parc es proposa la distribució d’espècies tot seguint un discurs divulgatiu basat en la distribució geogràfica de les plantes pròpies dels diferents continents. Però s’entén que fer aquesta distinció permetrà alhora potenciar un discurs cultural molt original, ple de referents i interaccions amb els usos i aplicacions de les diferents espècies vegetals.

Comments are closed.

  • xarxes socials