Equinàcia

Equinàcia

Equinàcia (Echinacea purpurea)

És una espècie originària de les praderies de l’Amèrica del Nord. Per les seves flors atractives també es planta en nombrosos jardins i parcs. Els indis ja la feien servir per curar les ferides de fletxa i les mossegades de serp. La part de la planta que conté els principis actius és l’arrel, tot i que les fulles i la flor també s’acostumen a aprofitar.

Les terres del Parc de les Olors d’Ivars de Noguera són excel·lents per al conreu de l’equinàcia. Són terres riques però amb molts còdols i on filtra l’aigua amb molta facilitat. A més, s’acompanyarà el seu cultiu amb l’ambientació del mode de vida dels nadius americans i la visita suposarà una experiència de contacte amb la natura tematitzada al voltant de l’estil de vida d’un poble que la sabia entendre i respectar.
L’equinàcia és una planta activadora del sistema immunitari, i és molt recomanada en cas de malalties infeccioses del sistemes respiratori, digestiu i genitourinari. També s’utilitza per les infeccions locals i per via externa com antisèptic. Se’n reconeixen tres espècies, amb components actius similars: Echinacea purpurea, E. angustifolia, E. Pallida. Però la més cultivada és l’Echinacea purpurea.

Comments are closed.

  • xarxes socials