Alfàbregues

Alfàbrega de canyella (Ocimum basilicum cinnamon) Tonifica l’organisme i facilita la digestió
Ocimum basilicum

Alfàbrega de canyella (Ocimum basilicum cinnamon)

Tonifica l’organisme i facilita la digestió

Se la reconeix pel seu color morat de la tija i de les flors. L’estragol que contenen les alfàbregues es veu complementat en aquesta subespècie amb un intens aroma especiat que recorda el clau i la canyella.

A la cuina es pot aplicar com les altres espècies d’alfàbrega, però afavoreix el toc especiat a les receptes. Com que a l’hivern no tenim alfàbregues perquè no resisteixen el nostre fred, podem collir fulles al bon temps i si les congelem les podem fer servir tot l’any.

Alfàbrega (Ocium basilicum var crispum)

És una planta anual o bianual, segons les condicions de l'ambient. Té fulles sucoses, dentades finament i ovalades. La seva tija pot mesurar fins a 50 cm. A la part superior, presenta flors de color blanc, encara que pot haver porpres.

Combat l'esgotament, la depressió, l'migranya i l'insomni. I se li atribueixen característiques afrodisíaques. És antiespasmòdica, digestiva, diürètica i carminativa. També és bona contra la inapetència, els paràsits intestinals i les dispèpsies nervioses.

Calma irritacions cutànies, combat l'acne i té propietats analgèsiques, antisèptiques i cicatritzants. És bona per curar laringitis o faringitis i disminueix els estats febrils. A més, activa el sistema immunitari. Desinflama aftes i mugrons irritats. És molt bona contra les inflamacions osteoarticulars.

Comments are closed.

  • xarxes socials